Sociaal ondernemerschap centraal tijdens Social Impact Days

Foto: Charles Duijff

Bron gemeente Haarlem: Haarlem doet voor het eerst mee aan de Social Impact Days. Van 21 tot en met 23 november 2019 krijgen ondernemers die bouwen aan een eerlijke en duurzame wereld extra aandacht, het sociaal ondernemen. De gemeente Haarlem organiseert samen met Stichting Stadsgarage een ‘Social Impact Night’ voor Haarlemse ondernemers en een ‘Social Saturday Shoppingroute’ voor bewoners

Sociaal ondernemerschap centraal tijdens Social Impact Days

Haarlem doet voor het eerst mee aan de Social Impact Days. Van 21 tot en met 23 november 2019 krijgen ondernemers die bouwen aan een eerlijke en duurzame wereld extra aandacht, het sociaal ondernemen. De gemeente Haarlem organiseert samen met Stichting Stadsgarage een ‘Social Impact Night’ voor Haarlemse ondernemers en een ‘Social Saturday Shoppingroute’ voor bewoners.

Robbert Berkhout, wethouder Duurzaamheid en Economie: ‘Ik vind het geweldig dat Haarlem meedoet aan de Social Impact Days. De bedrijven die bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld verdienen het om een podium te krijgen. Voor Haarlemmers heel interessant om te zien hoeveel winkels en restaurants in onze stad bezig zijn met sociaal ondernemerschap.’ Op 20 november opent de wethouder de Social Impact Night. Een avond speciaal voor ondernemers die aan de slag willen met sociaal ondernemerschap: het duurzaam, eerlijk en slimmer ondernemen.

Social Saterday Shoppingroute

Op zaterdag 23 november is de Social Saturday Shoppingroute. De route van ongeveer 7 kilometer start bij Brand Mission in de Zijlstraat en komt langs de meest duurzame en sociale ondernemers van Haarlem. Kijk in een atelier hoe kleding gemaakt wordt, eet in een kas en shop cadeaus met een goed verhaal. De route is te vinden op de website van The Impact Days en is te verkrijgen bij het VVV kantoor op de Grote Markt en de deelnemende organisaties.