Haarlem: Olivijnpad van Maarten en Jelle beste idee

Foto: Gemeente, aangeleverd

Bron gemeente Haarlem: De winnaars van het Initiatievencafé met het thema Haarlems Klimaatakkoord zijn Maarten Hulsman en Jelle Brans. De jongens van 18 en 19 jaar hebben € 5.000,- gewonnen om een wandelpad te maken.

Het pad neemt CO2 op met het gebruik van de steensoort olivijn. Het geld wordt gebruikt voor de uitvoering van het idee. Robbert Berkhout, wethouder duurzaamheid, reikte de prijs uit in DeDAKKAS.

De winnaars van het Initiatievencafé met het thema Haarlems Klimaatakkoord zijn Maarten Hulsman en Jelle Brans. De jongens van 18 en 19 jaar hebben € 5.000,- gewonnen om een wandelpad te maken dat CO2 opneemt met het gebruik van de steensoort olivijn. Het geld wordt gebruikt voor de uitvoering van het idee. Robbert Berkhout, wethouder Duurzaamheid, reikte de prijs uit in DeDAKKAS.

Robbert Berkhout: “Dit idee heeft een grote impact op het klimaat doordat olivijn CO2 uit de lucht haalt. Het plan om wandelpaden door Haarlem te maken zit goed in elkaar. Bovendien zijn Maarten en Jelle een grote inspiratiebron voor leeftijdsgenoten!”

Opvolger Groene Mug-bokaal

Deze speciale editie van het Initiatievencafé is de opvolger van de Groene Mugbokaal die tien jaar lang uitgereikt werd aan Haarlemse ondernemers die zich sterk maken voor een duurzame stad. Met het Initiatievencafé biedt de gemeente Haarlemmers een podium om hun idee te pitchen en een hulpvraag te stellen aan het publiek, om zo hun plan voor de stad te kunnen realiseren. Dit keer was het thema het Haarlems Klimaatakkoord en met de geldprijs stimuleert de gemeente alle Haarlemmers om duurzaam aan de slag te gaan. De jury bestond uit Robbert Berkhout (wethouder Duurzaamheid en Economie), Robert Oosting (directeur Spaarnelanden), Bianca Oosterhoorn (accountmanager MKB, Rabobank) en Jos Huijbregts (winnaar Groene Mug bokaal 2019 en eigenaar Bakkerij Van Vessem).

Haarlems Klimaatakkoord

Haarlem bruist van de innovatiekracht en energie op het vlak van duurzaamheid. Iedereen die een goed idee heeft over het opvangen van klimaatverandering, het overgaan naar duurzame energie en een circulaire stad is welkom om mee te doen aan het Haarlems Klimaatakkoord: een podium voor Haarlemmers die bezig zijn met de verduurzaming van onze stad. Afspraken tussen duurzame initiatieven, bedrijven en organisaties leggen we vast in het Haarlems Klimaatakkoord. Doe je ook mee?

Stuur dan een e-mail naar: [email protected].