Kantoorflat Koningstein onder de slopershamer

Foto: Wim Meijer Fotografie

Halve eeuw oud kantoorgebouw maakt plaats voor ontwikkeling van maximaal 18 woningen rondom een binnentuin aan het Spaarne.

Gebouwd in de jaren zestig met de intentie niet ‘enig kindje’ te blijven, want aanvankelijk was het de bedoeling dat er maar liefst 5 van deze kantoorkolossen gebouwd zouden worden. Door verzet van de buurt is het er echter bij één gebleven. En dat scheelt nu een hoop werk want ook het slopen van dat ene kantoorgebouw bracht de nodige sores met zich mee, te weten: asbestsores. Het aantreffen van asbest zorgde ervoor dat de sloop moest worden uitgesteld totdat het asbest was verwijderd. Dat dat nu gefikst is mag duidelijk zijn, want de afgelopen dagen deed de slopershamer meedogenloos zijn vernietigende werk.

Wie uiteindelijk de nieuwbouw zal gaan realiseren is nog niet bekend. De gemeente Haarlem is inmiddels de verkoopprocedure opgestart en de inschrijvingstermijn verloopt op 4 maart. Daarna zal echt duidelijk worden wat voor moois er verschijnt op de plek waar nu nog de sloophamer regeert.

Hieronder een beeldimpressie van Nieuws.nl-redacteur/fotograaf Wim Meijer

Reacties