Volgende stap in verkoop Egelantier

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het college heeft op 17 maart het beoordelingsrapport ‘Selectiefase verkoop Egelantier’ vastgesteld. De Egelantier staat te koop. Maar plannen van de potentiële koper moeten wel aan strenge voorwaarden voldoen.

De Haarlemse gemeenteraad wil dat de koper het historische complex ontwikkelt tot een hotel, stadswoningen en een culturele en of maatschappelijke plek.

12 geïnteresseerden
In het beoordelingsrapport staat dat 12 partijen zich hebben ingeschreven. De plannen van 3 inschrijvers waren volgens de beoordelingscommissie niet conform de criteria van het door de raad vastgestelde selectiedocument. Die van de andere 9 partijen voldeden wel aan de eisen.

5 partijen mogen bod uitbrengen
De beoordelingscommissie heeft vervolgens gekeken naar de referenties en visie van de gegadigden. Op basis van deze boordeling zijn er 5 partijen geselecteerd om door te gaan naar de verkoopfase.

Verkoopfase
De 5 geselecteerde partijen hebben nogmaals de mogelijkheid om het pand uitgebreid te bezichtigen en zich te beraden op een bieding. Als de verkoopfase volgens planning verloopt, is dit najaar duidelijk wie de Egelantier mag gaan ontwikkelen.

Kijk op www.haarlem.nl/egelantier-ontwikkeling/ voor meer en uitgebreide informatie over het verkoopproces van de Egelantier.