Panden en percelen in verkoop bij Gemeente Haarlem

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Haarlem heeft regelmatig panden en grond in de verhuur en verkoop. Hieronder een overzicht van de panden/percelen die op dit moment in verkoop zijn. Momenteel staan geen panden/complexen in verhuur.

 • Voormalig posthuisje Ooievaarstraat 34A
  Uniek vrijstaand object met mogelijkheden. Dit voormalige posthuisje (ongeveer 50m2) op een perceel van 378 m2 ligt aan de Ooievaarstraat 34A, in het Vondelkwartier. Het bestemmingsplan biedt diverse uitbreidingsmogelijkheden. Sloop-/nieuwbouw behoort ook tot de mogelijkheden. Bij verkoop geldt een zelfbewoningsplicht en in geval van sloop ook een bouwplicht. De koop komt tot stand na goedkeuring door het college van B en W. Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor bezichtiging? Neem dan contact op met de verkopend makelaar Van der Linden Haarlem via [email protected]l of 023 – 220 00 02.
 • Leidsevaart 362 zwart
  Het gaat om een bedrijfsruimte in de Leidsevaartbuurt. Het pand wordt nu nog gebruikt als opslag en ligt op de begane grond. Het is circa 111 m2 (GBO) en ligt op een perceel van 150 m2. De bestemming is Gemengd 1. Dat betekent dat deze ruimte ook als woonruimte gebruikt mag worden, mits de Vereniging van Eigenaren hiervoor toestemming geeft. Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neem dan contact op met de verkopend makelaar LAM ERA makelaars via [email protected] of via 023-531 9485.
 • Te koop drie percelen bouwgrond in het Centrum van Haarlem aan de Essenstraat 18 20 22
  In het hartje historische centrum van Haarlem vlakbij het Spaarne ligt dit bijzondere bouwkavel met een totale oppervlakte van 107 m². Het bouwperceel is gelegen in een rustige, autoluwe straat en op loopafstand van het bruisende Haarlemse stadsleven. Een interessant kavel met mogelijkheden voor bijvoorbeeld twee stadswoningen met op de begane grond een atelier of werkruimte. Het vigerende bestemmingsplan Vijfhoek – Heiliglanden – De Kamp is van toepassing. U vindt dit bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl.
  Binnenkort weer in de verkoop.
 • Gebied Slaperdijkweg blijft groen
  Het gebied tussen de Slaperdijkweg, Vlietweg, Westlaan en Oostlaan is een groene-zone in Noord op de grens met het dorp Velserbroek. De gronden in de zone zijn eigendom van verschillende eigenaren. Op dit moment worden één of meerdere gronden te koop aangeboden door de (vastgoed)partijen. Bij een verkoop houdt de gemeente vast aan de groene bestemming van de gronden in de zone. In het bestemmingsplan is de bestemming Agrarisch met waarden – Natuurwaarden opgenomen voor de zone. Het gebruik van de gronden moet dus passen binnen de groene bestemming. En op de gronden mag niet gebouwd worden. Deze zone mag daardoor bijvoorbeeld alleen gebruikt worden als ecologische verbindingszone of worden aangewend voor een agrarisch bedrijf. De gemeente staat geen afwijkend gebruik van het bestemmingsplan toe, waardoor het gebied rondom de Slaperdijkweg groen blijft.
 • Brouwersstraat 30 rood (biedingstermijn gesloten)
  De Brouwersstraat 30 rood ligt in stadsdeel Zuid-West aan de rand van het centrum van Haarlem. Dit is een ruime bovenwoning van 87 m² met 4 kamers. Het is een voormalige huurwoning die volledig gemoderniseerd moet worden. Het appartement wordt verkocht met zelfbewoningsplicht. Dit betekent dat deze is bestemd voor eigen bewoning (of een familielid in de eerste graad) tijdens de eerste 5 jaar. De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop.
 • Indischestraat 10 (biedingstermijn gesloten)
  In een rustige straat in de wijk Indische Buurt in Haarlem-Noord staat dit op te knappen hoekpand van ongeveer 136 m² te koop. Het pand staat op een perceel van 156 m². Het is een voormalig kantoorpand en moet volledig gemoderniseerd worden. De bestemming is gemengd 1, ten aanzien van wonen geldt een zelfbewoningsplicht. De biedingstermijn is gesloten. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de verkoop.

Op de volgende ontwikkellocaties komen de volgende objecten binnenkort in de verkoop:

Nieuwsalert per e-mail: Wilt u op de hoogte gehouden worden van toekomstige panden in de verhuur en verkoop? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsalert per-e-mail Verkoop (on)roerende goederen (incidenteel).