Kleurrijke afvalscheidingscampagne ‘Elke kilo telt’

Foto: Gemeente Haarlem, aangeleverd

Haarlemmers scheiden hun afval steeds meer. Dit betekent minder restafval en meer afval geschikt voor recycling oftewel hergebruik. ‘Elke kilo telt’ is niet voor niks de slogan van de campagne die 15 juni is gestart. Op reclameborden, in advertenties en online zijn opvallende en kleurrijke campagnebeelden en -boodschappen te zien.

Bron gemeente: De hoeveelheid restafval in Haarlem is nu 213 kg per inwoner per jaar. De gemeente Haarlem wil deze hoeveelheid verder verminderen. Er zijn de afgelopen periode meer containers geplaatst voor papier, gft, plastic, textiel, glas en blik en drinkpakken zodat inwoners hun afval, dicht bij huis, gescheiden kunnen inleveren. Want, elke kilo telt.

Haarlems parfum

In opdracht van de gemeente Haarlem en Spaarnelanden is de Haarlemse kerstboom van 2019 verwerkt tot een Haarlems huisparfum. Een mooi voorbeeld van afval dat niet stinkt.

Lees meer over de acties ‘Test je Reukzin’ en ‘De geluiden van afval’ op Spaarnelanden.nl. Hierbij kunt u een parfumhoutje of een flesje Haarlems huisparfum winnen.

Op wijscheidenafval.nl leest u meer over Elke kilo telt.