Drie Haarlemse horecazaken dicht vanwege niet naleven coronamaatregelen

Foto: Google - streetview

Gisteren is de sluiting bevolen van drie Haarlemse horecazaken. Het gaat om club June, Baja beach Haarlem en Kokonoches.

Bij een controle afgelopen weekend hebben gemeentelijke handhavers bij deze Haarlemse horecazaken forse overtredingen van de geldende coronamaatregelen geconstateerd. De sluiting is voor de duur van 2 weken. Recente bezoekers van de betreffende horecazaken wordt dringend geadviseerd zich bij klachten direct te laten testen.

Uit de controle bleek dat de placering niet in orde was, waardoor het overgrote deel van de bezoekers van deze gelegenheden zich niet aan de 1,5 meter-maatregelen hielden. Zij zaten o.a. niet op een vaste plek, stonden veel te dicht op elkaar of waren aan het dansen op de geopende dansvoorziening.

Burgemeester Wienen: “Het is ontoelaatbaar en zorgwekkend dat in een tijd waarin we gezamenlijk er alles aan doen het coronavirus onder controle te houden de geldende maatregelen zo zwaar zijn overtreden. Ik merk dit dan ook aan als een ernstige verstoring van de openbare orde en een risico voor de volksgezondheid.

We zien dat in het algemeen het bewustzijn voor de risico’s er is, maar laten we met elkaar weer scherper zijn op de naleving van de regels. Het coronavirus is nog altijd onder ons. Houd goed afstand tot elkaar en neem de hygiënemaatregelen in acht. Geef het virus geen kans. We doen dit niet voor onszelf, maar voor elkaar en met elkaar”.

Reacties