Online kijken of je afvalcontainer vol zit met digitale afvalcontainercheck

Foto: haarlemnieuws

HAARLEM – Met een digitale afvalcontainercheck moet een deel van het zwerfafval in Haarlem voorkomen worden. Spaarnelanden introduceert een webversie en later een app waarmee je kan controleren of de ondergrondse container vol zit.

Daarmee hoopt het onderhoudsbedrijf dat er veel minder vuilniszakken op straat worden gezet, en dat er ook veel minder zakken worden opengescheurd door kraaien en meeuwen.

De digitale containercheck werd gistermiddag in gebruik genomen door Peter Boesveld, een zeer betrokken bewoner van de Twisterflat aan de Spijkerboorweg in Schalkwijk. Regelmatig maakt hij een ronde om zijn flat om afval op te ruimen. Dat afval is vaak afkomstig uit zakken die een paar keer per week naast de containers worden gezet. “Het is frusterend!”

Het overkomt hem zelf ook wel eens dat hij met zijn vuilnis van veertien hoog naar beneden loopt en dan ontdekt dat de container tot de nok toe gevuld is. De app van Spaarnelanden is een uitkomst volgens Peter. “Als de restcontainer vol is, wordt ‘ie rood”, laat ‘ie op een tablet zien. “En dat kan je zien vanuit je huiskamer.”

Klik HIER om verder te lezen en voor de reportage van mediapartner NH Nieuws.

Reacties