Duurzame activiteiten tijdens Shopping Night & Weekend

Foto: Charles Duijff / Pixabay

Van 18 tot 20 september is het Haarlem Shopping Night & Weekend in het centrum van Haarlem. De nadruk ligt op verantwoord, veilig en ontspannen winkelplezier. Maar naast het winkelen, kun je ook deelnemen aan duurzame activiteiten.

Het hele weekend kom je de Groene Muggen teams tegen. Dit zijn clean teams met vrolijke, felgroene overalls, prikkers, vuilniszak én glimlach waar je niet omheen kunt. Op de (Ver)Makersmarkt kun je je maaltijd meenemen in een doggy bag. En je drankje wordt geschonken in Festivalmaatjes, de herbruikbare beker die je niet weggooit, maar inlevert bij de bar.Groene wandeling

Ben jij benieuwd naar het groen in de stad? Bioloog, kunsthistoricus én Haarlemmer Yorick Coolen, auteur van het boek Natuurlijk Haarlem leidt je met de gelijknamige audiotour langs verschillende plekken in het centrum. Hij laat je met een andere blik naar de stadsnatuur kijken én vertelt wat je in je eigen tuin kunt doen om bij te dragen aan klimaatbestendig Haarlem.

Tips voor duurzaam verbouwen

Ben je van plan je woning te verduurzamen? Ga dan langs bij het Duurzaamheidsloket en het Duurzaam Bouwloket om te bespreken wat de mogelijkheden zijn en hoe je die het beste kunt financieren. In de voorbeeldtrailer van het Duurzaam Bouwloket op de Grote Markt kun je duurzame maatregelen bekijken.

Programma

Het programma vind je op www.haarlem.nl/degroenemug. Het hele programma van Haarlem Shopping Night&Weekend vind je op www.haarlemshoppingnight.nl Shoppen kan als je meedoet

Haarlem Shopping Night & Weekend kan als iedereen zich aan de regels houdt. Houd afstand, was je handen en blijf thuis bij klachten. Dan kunnen we duurzaam blijven shoppen in Haarlem.

Haarlem doet duurzaam

Met de campagne ‘Haarlem doet duurzaam’ inspireren Haarlemse bedrijven, organisaties en initiatieven anderen om ook aan de slag te gaan op het gebied van de energietransitie, een circulaire stad of een klimaatbestendige stad. Kijk welke Haarlemmers je voor gingen!