Bewoners Schalkwijk krijgen budget van 70 duizend euro om wijk leuker te maken

Foto: Gemeente Haarlem

Afgelopen zaterdag 19 september is het project Schalkwijk aan Zet van start gegaan. Met Schalkwijk aan Zet biedt de gemeente financiële ruimte aan bewoners van Meerwijk, Molenwijk, Boerhaavewijk en Europawijk om zelf hun wijk mooier, veiliger, duurzamer en gezelliger maakt.

Hoe werkt Schalkwijk aan Zet?
Tot en met 18 oktober 2020 mag iedereen die een mooi plan heeft voor Schalkwijk dat idee plaatsen op de website www.schalkwijkaanzet.nl. De ideeën moeten passen binnen de thema’s ontmoeten, duurzaam en op straat en groen.

Haarlemmers kunnen de plannen liken tot en met 25 oktober. Elk plan met 50 likes of meer gaat door naar de haalbaarheidscheck door de gemeente. De plannen die de check doorstaan gaan door naar de budgetronde. Elke Schalkwijker van 18 jaar en ouder kan met een persoonlijke code in de tweede helft van november 2020 stemmen op één of meer plannen. De uitslag wordt eind december 2020 bekend gemaakt.De 70.000 euro kan gaan naar één idee, of naar meer kleinere plannen. De winnende ideeën moeten binnen één jaar door de bedenker zelf worden uitgevoerd (eventueel samen met de gemeente). Voor mensen die minder digitaal vaardig zijn wordt een speciale spreekuur ingesteld, zowel voor het indienen van ideeën als voor het liken en stemmen.

Reportage NH Nieuws
Mediapartner NH Nieuws was zaterdag aanwezig in Schalkwijk en maakte hiervan bijgaande reportage. Klik HIER voor de reportage van NH Nieuws.