Conceptvisie stationsgebied in te zien met videopresentatie

Foto: Charles Duijff

De komende jaren gaat er veel veranderen in het stationsgebied. Om richting te geven aan alle ontwikkelingen maken gemeente Haarlem en provincie Noord-Holland samen met partners een Integrale Toekomstvisie 2020-2040. De inspraakperiode voor de conceptvisie is gestart en duurt tot 7 december

Conceptvisie stationsgebied in te zien met videopresentatie

De komende jaren gaat er veel veranderen in het stationsgebied. Om richting te geven aan alle ontwikkelingen maken gemeente Haarlem en provincie Noord-Holland samen met partners een Integrale Toekomstvisie 2020-2040. De inspraakperiode voor de conceptvisie is gestart en duurt tot 7 december.

Door de coronamaatregelen kon een bewonersbijeenkomst niet georganiseerd worden. Daarom is een online platform ingericht waar iedereen de visie kan inzien en een zienswijze achterlaten. Er is ook een video gemaakt waarin de belangrijkste punten uit de visie uitgelicht worden in tekst en beeld. Bekijk de conceptvisie en video op haarlem.nl/stationsgebied .

Ontwikkelingen in het stationsgebied

Met 10.000 nieuwe woningen wordt het drukker in de stad met meer mensen, meer verkeer en meer bedrijvigheid. Tussen 2020 en 2040 wordt daarom gebouwd aan het stationsgebied van de toekomst. Gemeente Haarlem en provincie Noord-Holland werken samen met partners toe naar een toekomstbestendig OV-knooppunt. Een plek waar het naast aangenaam reizen ook aangenaam is om te verblijven, wonen en werken. Het gebied krijgt een uitstraling die aansluit bij de mooie historische binnenstad. Kortom: een gebied waar Haarlemmers trots op mogen zijn!