Duurzame Huizenroute online

Foto: NDHR aangeleverd

De Nationale Duurzame Huizen Route is vanwege de coronamaatregelen dit jaar helemaal online. Van 7 november tot 15 december kunt u in contact komen met huiseigenaren die hun woning duurzaam hebben verbouwd. Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een grote stap. Het is dan prettig om de ervaring van anderen te horen of om een voorbeeld te kunnen volgen

Via een videoverbinding laten huiseigenaren zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en gaan met bezoekers in gesprek. U kunt bijvoorbeeld online op bezoek bij Andries. Andries Tieleman woont samen met zijn vrouw Utako Arakawa in de Pieter Kiesstraat. Het prachtige huis met glas-in-lood deuren krijgt duurzame energie van wind en zon. Andries heeft winddelen bij WindCentrale en een zonnepaneel op het dak van het Seinwezen. Naast isoleren van dak-, vloer- en ramen is hij in het bezit van een hybride warmtepomp. Andries: “Zo’n pomp haalt warmte uit de buitenlucht.”

Deel uw ervaring of plan een bezoek

Heeft u al duurzame stappen gezet? Deel dan ook uw ervaring en meldt uw woning aan als voorbeeld. Elke ervaring is welkom. Of het nu gaat om HR++-glas of gevelisolatie of het volledig aardgasvrij maken van een huis. Het deelnemen aan een videogesprek is optioneel; ook een voorbeeldwoning op de website is waardevol voor anderen die op zoek zijn naar informatie en ervaringen. Meldt uw eigen woning aan via de website van de Duurzame Huizenroute. Of schrijft u zich vast in voor een online bezoek.