Zet je cv-ketel op een lagere temperatuur

Foto: Pixabay

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Deze snelle besparing scheelt veel gas en dus CO2-uitstoot. Uw woning blijft comfortabel en de douche lekker warm. En als uw woning met een lage(re) stooktemperatuur goed te verwarmen is, dan is het meestal ook mogelijk om later bijvoorbeeld op een warmtepomp of warmtenet aan te sluiten. Het helpt als de woning geïsoleerd is.

Bron gemeente:

In veel huizen staat de temperatuur van de verwarmingsketel hoger dan nodig is om het huis comfortabel en warm te krijgen. In een redelijk tot goed geïsoleerd huis is 60 of 70 graden vaak voldoende. Een huis met (zeer) goede isolatie kun je zelfs met een watertemperatuur van 35 tot 55 graden warm krijgen. Dit kan tot 100 euro per jaar besparing opleveren. En bovendien zorgt het voor een gelijkmatiger kamertemperatuur en een stiller cv-systeem.

Zet ‘m op 60!

Diederik legt in dit filmpje uit hoe dat eenvoudig kan. Heeft u een onderhoudsabonnement? Dan kunt u de installateur vragen de temperatuur aan te passen.

Isolatieactie verlengd tot en met 31 maart

Heeft u uw woning nog niet (goed) geïsoleerd? Maak dan gebruik van de isolatieactie van de gemeente Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort en het Duurzaam Bouwloket. Inwoners kunnen tegen een scherpe prijs spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie laten aanbrengen. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij vakkundige isolatiebedrijven. Inschrijven kan op de website van het Duurzaam Bouwloket.