Maximale inzet op zwemlessen voor kinderen in Haarlem

Foto: Pixabay

Door de coronamaatregelen hebben de zwemlessen in Haarlem een tijd stilgelegen. Nu zwemlessen weer mogelijk zijn, zijn de wachtlijsten toegenomen voor kinderen die willen leren zwemmen. Met de zomer voor de deur is het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen veilig kunnen zwemmen.

Daarom heeft de gemeente Haarlem samen met SRO extra maatregelen genomen om de achterstanden in te halen en wachtlijsten voor zwemlessen terug te dringen.

De extra maatregelen zijn dat de lessen anders worden ingedeeld, waardoor meer kinderen sneller kunnen starten met zwemles. Als kinderen het zwemmen onder de knie krijgen, kunnen ze eerder afzwemmen, zodat er ruimte komt voor weer nieuwe leerlingen van de wachtlijst. Ook zijn er meer zwemlesuren in de Haarlemse zwembaden. Er zijn namelijk uren vrijgekomen omdat recreatiezwemmen, zwemverenigingen en lessen voor andere groepen (nog) niet doorgaan door de coronamaatregelen. Bij SRO is genoeg personeel om de zwemlessen te geven. Ook andere partijen die zwemlessen aanbieden kunnen hier gebruik van maken, zoals de Watervrienden en Krassport.

De zwemlessen gaan in de schoolvakanties gewoon door. In de meivakantie in ieder geval en als er nog wachtlijsten zijn kan dit ook in de zomervakantie. Zolang de coronamaatregelen recreatiezwemmen verbieden, worden ook de buitenbaden zodra ze opengaan gebruikt voor zwemlessen.

In de Haarlemse zwembaden is de komende tijd dus veel meer tijd beschikbaar om een inhaalslag voor de achterstand van zwemlessen te maken. De kwaliteit en veiligheid van de zwemlessen blijft net zo belangrijk als in ‘gewone’ tijden.