Hoe maken we Haarlem aardgasvrij?

Foto: Pixabay

In 2040 wil Haarlem aardgasvrij zijn. Daarom heeft de gemeente een visie gemaakt waarin voor iedere buurt staat hoe we dat kunnen aanpakken. Dinsdag 30 maart van 19.30 – 20.30 uur legt de gemeente de plannen uit in een online bijeenkomst.

On line

Aardgas draagt bij aan klimaatverandering. Daarom moeten we op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen. In de transitievisie warmte staat voor alle Haarlemse buurten welke aardgasvrije technieken het meest voor de hand liggen. Tijdens de online bijeenkomst worden de plannen gepresenteerd en kunnen deelnemers vragen stellen. Wethouder duurzaamheid Robbert Berkhout en programmamanager Margreet van der Woude lichten de visie toe. Ook vertelt Haarlemmer Arjan Busch hoe hij zijn huis verbouwd heeft om het aardgasvrij te maken.

Reageren op de visie

De visie om Haarlem aardgasvrij te maken is door het college vrijgegeven voor inspraak. Dat betekent dat alle Haarlemmers tot en met 14 april erop kunnen reageren. U kunt het plan inzien en de video bekijken waarin de belangrijkste punten uit de visie uitgelicht worden. Uw reactie kunt u hier achterlaten.

Aanmelden bijeenkomst

Wilt u eerst meer horen? Meld u dan hier aan voor de online bijeenkomst op 30 maart. U kunt zich op deze pagina aanmelden. U krijgt dan een link naar de bijeenkomst.

Carla en Teus waren in februari bij een bijeenkomst over de visie: “We snappen de volgorde van de te nemen stappen de eerste 10 jaar. Het geeft duidelijkheid om te weten dat onze Planetenwijk voorlopig niet aan de beurt is. Daarmee kunnen we beter onze eigen plannen maken om ons huis en energieverbruik zoveel mogelijk is te verduurzamen.”