Haarlem doet een uur het licht uit voor Earth Hour

Foto: Charles Duijff

Op zaterdag 27 maart tussen 20.30 en 21.30 uur is het Earth Hour, een jaarlijks initiatief van het WWF. Tijdens dit evenement doen wereldwijd miljoenen inwoners, bedrijven en gemeenten een uur het licht uit om het signaal te geven dat we zuinig moeten zijn op onze aarde en klimaatverandering.

In Haarlem doven de lichten van onder andere het Stadhuis, Molen De Adriaan, de Amsterdamse Poort, de Grote of St. Bavokerk, de Nieuwe Kerk en de gevelverlichting van de binnenstad.

Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Zo wordt aandacht gevraagd voor duurzame energie en verantwoord bosbeheer.

Livestream met muziek, verhalen en optredens
Er is van 20.15 tot 21.45 uur een speciale livestream Earth Hour LIVE te beluiteren via het YouTube-kanaal van het WWF. Ambassadeurs Humberto Tan, Armin van Buuren en André Kuipers geven samen met andere bekende Nederlanders de natuur een stem. Er is muziek, inspirerende verhalen van bijzondere gasten, dilemma’s én entertainment. Zoals een mini-show van cabaretier Guido Weijers, een live optreden van Danny Vera en FRIDAY en een lesje klimaat met Amara Onwuka. Als het licht uitgaat om precies 20:30 uur, gaat ook de livestream op zwart en kun je Earth Hour LIVE verder als audiostream beluisteren.