Gemeente Haarlem start met Mediafonds

Foto: Charles Duijff

Om de lokale en regionale (onderzoeks)journalistiek een impuls te geven, is er het Haarlems Mediafonds. De gemeente stelt 250.000 euro beschikbaar om kritische, betrouwbare en onafhankelijke journalistieke producties over Haarlem en omgeving te stimuleren.

Bron gemeente:

Met een bijdrage uit het Haarlems Mediafonds kunnen journalisten, in samenwerking met bestaande lokale media, bijzondere producties tot stand brengen die anders vermoedelijk niet gerealiseerd worden. Ook biedt het fonds kansen aan nieuw talent en inhoudelijke journalistieke vernieuwing. Het fonds stimuleert het ontstaan van journalistieke producties die binding hebben met de regio en die zorgen voor verdieping en verbreding.

Het bestuur bestaat uit vijf ervaren journalisten: voorzitter Tanja van Bergen (journalist en oud-directeur van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten), Sheila Sitalsing (columnist voor de Volkskrant), Nausicaa Marbe (columnist bij De Telegraaf), onderzoeksjournalist Kim van Keken en oud-journalist Jan Kuys. Zij beoordelen in twee rondes per jaar de aanvragen op kwaliteit, diepgang, maatschappelijke relevantie, actualiteit en de relatie tot omgeving Haarlem.

Meer weten of meedoen?

Bekijk www.haarlemsmediafonds.nl voor meer informatie. De deadline voor de eerste aanvraagronde is zondag 16 mei 2021.