Ondanks corona weer wat meer te doen voor Haarlemse jongeren

Foto: Charles Duijff

​​​​​​​De Haarlemse jongerenorganisaties organiseren weer extra activiteiten voor jongeren. Denk aan basketbaltrainingen op het nu overdekte Krajicek court, het opknappen van de jongerenlocatie de Tulp en de door jongeren zelf bedachte acties van Stichting Stad.

Bron gemeente:

Hiermee zorgt de gemeente Haarlem dat er zoveel mogelijk te doen is in een tijd waar veel beperkt wordt vanwege corona. Deze beperkingen vallen met name jongeren zwaar.

De gemeente Haarlem werkt nauw samen met de jongerenorganisaties in de stad. Daar zit de motor en uitvoeringskracht om iets te doen met en voor deze doelgroep. De ideeën hoe het extra budget dat het Rijk ter beschikking heeft gesteld te besteden, komen ook daar vandaan.

Zelf een idee?

Jongeren die zelf met een idee rondlopen om leeftijdsgenoten te ondersteunen in deze crisis, kunnen zich richten tot Stichting STAD. Het jongerenprojectbureau van STAD begeleidt jongeren bij het uitvoeren van hun ideeën.

Wil je weten wat er allemaal wordt georganiseerd? Neem dan een kijkje op de kanalen van de Haarlemse jongerenorganisaties onderaan dit artikel. Hierbij een greep uit het pakket aan maatregelen dat dankzij extra budget uitgevoerd wordt.

Lekker sporten in de wijk

Met een aantal aanpassingen in de openbare ruimte zorgt de gemeente samen met partners dat samen buiten sporten makkelijker wordt. Het Krajicek court aan de Leonard Springerlaan naast het Reinaldapark is inmiddels overkapt. Ook met slecht weer is het sporten dan aantrekkelijker. Triple Threat geeft hier les en begeleidt de sporters.

In Schalkwijk bestaat al langer de behoefte aan een goede buitensportplek. Er wordt op dit moment onderzocht of het Roosje Vosplantsoen, naast de Spaarnehal, een geschikte locatie is om een Cruijff/Krajicek court te plaatsen. Triple Threat, Hattrick en Sportsupport staat in de startblokken om hier activiteiten te organiseren.

Een eigen plek

Naast sporten merken de jongerenorganisaties dat een ontmoetingsplek voor jongeren in de wijk heel belangrijk is. Dat kan een Cruijffcourt zijn, maar ook een buurthuis of een pleintje waar iets te doen is. Triple Threat wil meer activiteiten op pleintjes aanbieden en de gemeente onderzoekt of zij een extra locatie kunnen openen aan het Beatrixplein. In het Rozenprieel knappen jongeren uit de buurt samen met Haarlem Effect de jongerenlocatie de Tulp op.

Het jongerenwerk van Stichting STAD organiseert online en buiten activiteiten voor jongeren. In Haarlem Noord zijn zij de komende tijd extra aanwezig om de jongeren daar te ondersteunen in het uitvoeren van eigen initiatieven en plannen in de wijk.

Hulp op school

De directeur van de Mgr. Huibersschool werkt samen met andere scholen en Triple Threat aan een Summerschool. Met activiteiten die aansluiten op de programma’s van scholen wordt op een aantrekkelijke manier educatieve achterstanden ingehaald.

Haarlemse jongerenorganisaties

Kijk voor meer informatie over wat de jongerenorganisaties in Haarlem aanbieden, op hun eigen kanalen: