In één klap! Gratis boksen in de buitenlucht

Foto: Gemeente Haarlem

Sinds 25 juni is het in Haarlem mogelijk om te boksen in de buitenlucht. Zit je niet lekker in je vel? Of wil je gewoon sportief bezig zijn? Kom en leef je uit op de gratis bokszakken. Aanmelden is niet nodig.

Rosan Gort, eventmanager bij stichting STAD Haarlem: “Jongeren van STAD wilden Haarlem mooier maken. In Amsterdam zijn er veel boksstations waar je gratis kunt boksen in de buitenlucht. Zij dachten dat dat ook iets voor Haarlem zou zijn. En STAD zet zich in voor gratis sportfaciliteiten voor jongeren in de stad. Daarom nam ik contact op met de gemeente Haarlem en die reageerde meteen enthousiast op mijn aanvraag. De gemeente stimuleert het buitensporten, vooral in deze coronatijd. Het houdt jong en oud in beweging en zorgt voor sociale contacten onder leeftijdgenoten. Binnen no time stonden er 2 boksstations in Haarlem. Eén in het Reinaldapark en één in het Schoterbos.”

Het is belangrijk dat iedereen veilig en verantwoord gebruik kan maken van de bokszakken. Op de boksstations hangt een poster met een aantal regels en een QR code. Als je de QR code scant, kun je een zaktraining volgen. Vergeet niet je oordopjes/airpods mee te nemen.

Sporten in de buitenlucht is super fijn. Maak gebruik van deze gratis bokszakken. Iedereen is welkom!

“De boksstations zijn vrijstaande, flexibele units en blijven een halfjaar staan, daarna volgt een evaluatie. “Dan wordt bekeken of de boksstations blijven staan of ze worden verplaatst naar een ander stadsdeel of dat er een boksstation bij komt”, aldus Rosan.

Het initiatief In één klap is een samenwerking tussen stichting STAD Haarlem, Boogieland in Amsterdam en de gemeente Haarlem. De locaties zijn in overleg met sportsupport, Haarlem effect, TTT, de gemeente en stichting STAD bedacht.