Haarlem: Open Monumentendagen

Komend weekend zaterdag 11 en zondag 12 september zijn de Open Monumentendagen. U kunt dan monumenten in Haarlem van binnen bekijken.

Ook het stadhuis is geopend: zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Per tijdvak van een half uur mogen er maximaal 50 mensen naar binnen. Reserveren is verplicht en u kunt hiervoor terecht op de website van de Open Monumentendagen > Stadhuis – Open Monumentendag. Op de website vindt u een overzicht van alle monumenten die u kunt bekijken.

Ook het Noord-Hollands Archief in de Janskerk is te bewonderen. Dit archief telt 45 kilometer aan historische documenten. Dat het archief in deze kerk huist maakt het extra bijzonder. De Janskerk is de oudste in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven kerk van Haarlem en is vorig jaar opgeknapt door de gemeente. Bent u nieuwsgierig naar de geschiedenis van Noord Holland en deze prachtige kerk? Bekijk dan alvast het filmpje. De directeur van het Noord-Hollands Archief vertelt wat er zo bijzonder is aan deze plek in Haarlem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen