Hoe staat het met de ontwikkeling Europaweg?

Foto: Charles Duijff

In één jaar tijd is er veel gebeurd bij de Europaweg: een nieuwe bioscoop, het nieuwe Californiëgebouw bij het winkelcentrum en de bouw van het Fluor-gebouw in Schalkwijk Midden. Meer over de nieuwste ontwikkelingen? Lees het Europaweg-journaal

Bron gemeente:

Haarlem is een populaire stad om te wonen. Daarom wil de gemeente 10.000 nieuwe woningen bouwen in Haarlem en 3.800 in en om de Europaweg. Goed nieuws voor iedereen die in Haarlem wil (blijven) wonen. Er gaat veel veranderen.

Het deel van Schalkwijk in en om de Europaweg biedt veel ruimte voor de bouw van de 3.800 woningen in een aantrekkelijke omgeving. Het is een kans om het gebied te verbeteren. Nu staan er veel lege kantoorgebouwen en parkeerterreinen die niet worden gebruikt. Architecten hebben goed nagedacht over manieren om al dit beton en asfalt te veranderen in een groen gebied waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren.

Veranderingen in volle gang

Vooral in Centrum Schalkwijk gaat het snel. Woongebouw Californië en de winkelpanden op de begane grond worden dit najaar in gebruik genomen. De voorbereidingen voor de andere bouwprojecten zijn ondertussen in volle gang. Ook Schalkwijk Midden transformeert van kantoor- naar woongebied met groen en horeca. En er plannen voor woningen aan de kop van de Europaweg met een nieuw OV-knooppunt. In oktober neemt de gemeente een besluit over hoe het knooppunt eruit gaat zien en waar het precies komt te liggen.

Benieuwd? Lees het nieuwe Europaweg-journaal

Weten hoe het nu gaat met alle verschillende projecten en wat er precies gaat gebeuren in en om de Europaweg? Lees dan het Europaweg-journaal, een magazine voor bewoners in en om de Europaweg. Download het magazine (pdf, 6,4 MB).

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen aan en om de Europaweg? Ga dan naar www.haarlem.nl/europaweg.

ZIE OOK

Schalkwijk steeds meer Schalkstad dankzij vele nieuwe bouwprojecten

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen