Ontvang een tas bij een duurzame aankoop tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week

Foto: Compilatie aangeleverd beeld gemeente

Speciaal voor de Dutch Sustainable Fashion Week (23-29 september) heeft het naaiatelier van Paswerk tassen gemaakt van Haarlems huishoudelijk textiel. De eerste 400 klanten van winkels op de Groene Textieroute ontvangen bij hun aankoop zo’n preloved tas.

Bron gemeente:

Per jaar gooien we in Haarlem naar schatting een miljoen kilo kleding weg. Veel van die kleding komt gelukkig terecht in de textielbakken van Spaarnelanden of wordt naar kringloopwinkels zoals Snuffelmug gebracht. Van kledingstukken die niet meer te verkopen, vermaakt en te dragen is, worden in het naaiatelier weer andere producten gemaakt. Ook de tassen voor de Dutch Sustainable Fashion Week zijn hier gemaakt. Op de tas staat ‘I’m preloved’, omdat de stof eerder gebruikt is om bijvoorbeeld een bank mee te bekleden.

Samenwerking met MooiZooi

De shoppers zijn gemaakt in samenwerking met MooiZooi; een sociaal, duurzaam en creatief magazijn waar restmaterialen van bedrijven zoals textiel wordt verzameld en aangeboden voor creatieve doeleinden.

Groene Textielroute

Door het centrum van Haarlem loopt een Groene Textielroute. Wanneer je deze volgt kom je langs bekende en verrassende plekjes waar je duurzame kleding kunt kopen. Van duurzame merken, tot tweedehands high end fashion. De winkels die deelnemen kun je online bekijken, maar je herkent ze ook aan de uithangborden en de iconen op de grond. In de shoppinggids die je onderweg in de winkels kunt krijgen, staan nog veel meer verrassende adressen en verhalen van ondernemers.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen