112

Drop je knife op 13 oktober in Haarlem

Foto: Gemeente en politie

De landelijke inleveractie wapens is dit jaar van 11 tot en met 17 oktober. Ook de gemeente Haarlem doet hieraan mee!

Bron gemeente:

Samen zorgen we namelijk dat het fijn en veilig wonen en leven is in onze stad. Voor Haarlem is er één dag waarop inwoners anoniem hun steekwapen of nepwapen kunnen inleveren: woensdag 13 oktober.

Anoniem inleveren steek- of nepwapen

Het is niet normaal om een (steek)wapen op zak te hebben. Het is zelfs verboden. Vooral jongeren realiseren zich vaak nog onvoldoende, welke risico’s ze lopen door het dragen en gebruiken van een (steek)wapen. Voor zichzelf en voor hun omgeving. Daarom kan iedereen in Haarlem op woensdag 13 oktober steekwapens en nepwapens inleveren. Dit is anoniem. U hoeft zich niet aan te melden en de politie vraagt niet naar uw identiteitsbewijs. Er zijn dus geen gevolgen; u krijgt geen strafblad en geen boete.

Lever woensdag 13 oktober van 9.00 en 22.00 uur anoniem je steekwapen in op politiebureau Koudenhorn

Een vuurwapen inleveren?

Ook kunt u een vuurwapen inleveren. In een aantal gevallen kan dit zonder gevolgen. Voor het inleveren van een vuurwapen gelden wel andere regels. Als u een vuurwapen wilt inleveren, dan belt u met de politie voor een afspraak. Bel daarvoor naar 0900 – 88 44. U geeft dan aan dat u een (nep)vuurwapen wilt inleveren in de week van de landelijke inleveractie wapens. Vertel daarbij ook dat het gaat om de gemeente Haarlem. Een gespecialiseerde politieagent maakt daarna een afspraak met u om het wapen thuis bij u op te halen. Tijdens die afspraak moet u zich wel identificeren. Het wapen wordt daarna onderzocht of het gebruikt is bij een strafbaar feit.