SMART rioleringsvallen in Haarlem tegen rattenoverlast

Foto: Charles Duijff

De meldingen over rattenoverlast in Haarlem nemen toe. Om de overlast te beperken worden extra SMART rioleringsvallen geplaatst. Sinds begin oktober worden de vallen geplaatst in diverse wijken door heel Haarlem.

SMART rioleringsvallen zijn speciaal ontworpen om rattenoverlast aan te pakken in het openbare riool. Het systeem detecteert warmte en beweging en vangt en doodt de rat. Er wordt geen gif of lokaas gebruikt en het heeft geen invloed op de afvalwaterstroom in het riool.

Minder overlast

Eerder is een proef gedaan met de SMART rioleringsvallen in het Vondelkwartier. De inzet van deze rioolvallen zorgde voor een afname van het aantal klachten met maar liefst 76% ten opzichte van het aantal meldingen van het jaar daarvoor in het Vondelkwartier.

Zelf overlast voorkomen

U kunt ook zelf wat doen om de kans op rattenoverlast kleiner te maken of om bestaande overlast te verminderen. Tips daarvoor vindt u op www.haarlem.nl/rattenoverlast.

Overlast melden

Om inzicht te krijgen in de mate van overlast in Haarlem en welke wijken overlast hebben is het belangrijk dat u het blijft melden als u rattenoverlast ervaart. U kunt een melding doen via www.spaarnelanden.nl/melding. Er wordt op alle meldingen gereageerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen