Haarlem doet mee aan Green Friday tijdens The Impact Days

Foto: Gemeente Haarlem

Van 18 tot en met 20 november doet Haarlem weer mee aan The Impact Days. Het aantal ondernemers dat werkt aan een eerlijke en duurzame toekomst groeit, maar toch zijn deze ondernemers nog niet voor iedereen zichtbaar. Daarom loopt er een Impact Route door de stad en doen veel winkels op de route mee aan Green Friday.

Op vrijdag 26 november is het Green Friday, de duurzame tegenhanger van Black Friday. Op deze vrijdag roepen deelnemers van The Impact Days extra op om bewust te consumeren. Koop bijvoorbeeld alleen wat u écht mooi vindt of nodig heeft en dan bij voorkeur bij ondernemers die impact maken. Op de Impact Route ziet u precies waar u deze ondernemers vindt.

Winkelroute met impact
Met de Impact Route kunt u zien bij welke winkels duurzame en inclusieve cadeaus, lunches of kleding verkopen. De route begint in hartje centrum en de meeste adressen liggen daar op loopafstand vandaan. Voor een aantal andere ondernemers ten noorden en zuiden van het centrum zijn beter te bereiken met de fiets of de bus. Deelnemers zijn zichtbaar door het makelaarsbord op de gevel. Natuurlijk kunt u ook online winkelen. De route is ook de rest van het jaar te vinden op de website van The Impact Days.

Over The Impact Days
The Impact Days is een initiatief van de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Haarlem. De campagne heeft als doel ‘Next Level’ ondernemerschap te vieren. In Haarlem doen meer dan 50 ondernemers mee. De campagne wordt in Haarlem aangejaagd en ondersteund door de Stichting Stadsgarage in samenwerking met de Gemeente Haarlem. Meer weten? www.theimpactdays.nl.