Vier de feestmaand duurzaam!

Foto: Charles Duijff

December is voor de meeste mensen een gezellige maand. Wilt u de feestdagen graag duurzaam doorbrengen? Dat kan op verschillende manieren. Bezoek een Impact Ondernemer voor cadeautjes met een goed verhaal, koop feestkleding ergens op de Groene Textielroute of kies voor een vegan kerstdiner.

Bron gemeente Haarlem:

Bent u op zoek naar feestkleding? Maak via de podcast ‘Haarlems duurzaam textiel’ kennis met duurzame winkels, vintage- en zero-waste mode die zich op de Groene Textieroute bevinden. Ashna Chhatta, stylist en personal shopper, neemt u mee langs vijf Haarlemse ondernemers die zich bezig houden met duurzaam textiel. De podcast is te beluisteren door ‘Haarlems duurzaam textiel’ te zoeken op Spotify of in je podcast-app.

Cadeautjes met een goed verhaal

Het aantal ondernemers dat werkt aan een eerlijke en duurzame toekomst groeit, maar toch zijn deze ondernemers nog niet voor iedereen zichtbaar. Daarom loopt er een Impact Route door de stad. De route begint in hartje centrum en de meeste adressen liggen daar op loopafstand vandaan.

Plantaardig dineren

Kiest u dit jaar voor een vegan feestdiner? Dan kunt u in Haarlem bij een groeiend aantal restaurants terecht. Vegan eten is niet alleen beter voor het milieu en dierenwelzijn, het is ook nog eens heel lekker! Toch liever zelf koken? Laat u inspireren door vegetarische en plantaardige recepten van het Voedingscentrum.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen