Gladheid: Strooien in Haarlem

Foto: Charles Duijff

Deze week worden lage temperaturen voorspeld. Kans op gladheid dus. De strooiteams van Spaarnelanden staan dag en nacht klaar om de stad veilig en begaanbaar te houden. Hoe gaat dat in zijn werk

Bron gemeente:

Als de temperatuur richting het nulpunt gaat, gaan de strooiwagens de weg op. Het is alleen niet mogelijk om álle wegen, fietspaden en stoepen in de gemeente te strooien. Daarom maakt de gemeente samen met Spaarnelanden een gladheidsplan. Daarin staat welke plekken voorrang krijgen en dus als eerste gestrooid worden. Het gaat bijvoorbeeld om de belangrijkste autowegen en fietspaden, en de busroutes. Als je de lengte van de strooiroutes in Haarlem bij elkaar optelt, is het bij elkaar wel 400 kilometer.

In onderstaande video (YouTube) zie je hoe de strooiteams van Spaarnelanden werken. *Deze video is opgenomen in 2019, voor de coronamaatregelen.
Gratis strooizout

Als inwoner ben je zelf verantwoordelijk voor het strooien van de stoep voor je woning. Als iedereen dit doet, blijven de woonwijken beter begaanbaar voor voetgangers. Je kunt hiervoor gratis strooizout ophalen bij het Milieuplein aan de Ir. Lelyweg 51.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de strooiroutes ook op de pagina over gladheidsbestrijding

Cookieinstellingen