Groenbakken met bankjes in binnenstad Haarlem

Foto: Jur Engelchor - Gemeente Haarlem

Deze week zijn de eerste twee groenbakken met bankjes geplaatst in de Grote Houtstraat. Het is de bedoeling dat hiermee het winkelgebied nog aantrekkelijker wordt voor bezoekers, zodra de lockdown voorbij is. De komende maand worden in totaal acht groenbakken met bankjes in de Grote Houtstraat geplaatst.

Actieplan Detailhandel en Horeca
Het aantrekkelijker maken en het vergroenen van de binnenstad is een van de acties die onderdeel uitmaakt van het Actieplan Detailhandel en Horeca, waarmee de gemeente in samenwerking met ondernemers concrete en zichtbare verbeteringen doorvoert om Haarlem nog aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek en bezoekers. Daarnaast zorgt vergroening voor het verlagen van de  hittestress in de zomermaanden.

Hulp waar mogelijk
Het is voor veel ondernemers een zware periode en de gemeente helpt waar mogelijk met regelingen, hulp en verruiming van regels. Zo werd eerder deze maand de verruiming van terrassen verlengd, en is het ondernemersspreekuur heropend. Hier kunnen ondernemers en zelfstandigen terecht die getroffen zijn door maatregelen en met vragen zitten. Ook vraagt de gemeente aandacht om lokaal online inkopen te doen, door gratis verzending aan te bieden tot eind van het jaar.

Cookieinstellingen