Kerstbomenactie Haarlem

Foto: Charles Duijff

Woensdag 12 januari 2022 – tussen 12.30 en 16.00 uur – is de laatste dag dat oude kerstbomen op diverse locaties in Haarlem kunnen worden ingeleverd. Er zijn al veel kerstbomen ingeleverd op de vorige inzameldagen.

Bron gemeente:

Komt u met (kleine) kinderen? Begeleid ze dan zoveel mogelijk met één volwassene.

50 cent en een lootje

Per ingeleverde boom krijgen kinderen tot 16 jaar € 0,50 en een lootje waarmee ze kans maken op de Superprijs van € 500,-. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas, bijvoorbeeld een excursie, of voor een goed doel. Naast de Superprijs zijn er ook 100 cadeaubonnen van € 10 te winnen. Bewaar je lootje dus goed!

Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie.

Verzamelen bomen

Let op: verzamelde kerstbomen mogen op last van de brandweer niet in voortuinen of op straat worden opgeslagen tot de inzameldag. Spaarnelanden is verplicht kerstbomen in voortuinen en op straat te verwijderen in verband met brandgevaar.

Prijswinnaars

  • De uitslag van de trekking staat vrijdag 14 januari 2022 vanaf 13.00 uur op www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie . Controleer zelf of jouw lootje een winnend nummer heeft.
  • De winnaars moeten zich vóór woensdag 19 januari 2022 meIden via [email protected], onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, naam van de school en in welke groep de winnaar zit en het bewijs van het winnende lotnummer (een foto)
  • Wanneer de winnaar zich niet meldt of niet bewezen kan worden dat de winnaar het winnende lot heeft, besluit gemeente Haarlem samen met Spaarnelanden wat er met de Superprijs gaat gebeuren.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de Superprijs vindt woensdagmiddag 26 januari 2022 plaats op het Stadhuis.

Kijk voor alle voorwaarden, de inzamellocaties en meer informatie op de website van Spaarnelanden.

Ieder jaar organiseren gemeente Haarlem en Spaarnelanden begin januari een kerstbomen inzamelactie. Zo voorkomen we zoveel mogelijk dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.

Cookieinstellingen