Haal een polsbandje als coronatoegangsbewijs

Foto: Bandjevoortoegang.nl

HAARLEM – Vanaf vandaag, zaterdag 5 februari, is het mogelijk om een polsbandje op te halen als coronatoegangsbewijs. Makkelijk voor het bezoeken van meerdere locaties waar je een coronatoegangsbewijs moet tonen.

Met het polsbandje wordt eenmalig de CoronaCheck-app en legitimatie gecontroleerd, daarna is het tonen van het polsbandje voldoende voor toegang tot bijvoorbeeld horeca en cultuurinstellingen. Het bandje is alleen geldig op de dag waarop deze uitgegeven wordt.

Hoe kun je een polsbandje krijgen?
Een polsbandje is op te halen bij het loket aan de Lepelstraat. Dat is een zijstraat van de Grote Markt. Iedereen vanaf 13 jaar kan een polsbandje ophalen. Bij het loket wordt de CoronaCheck-app en legitimatie gecontroleerd. Als deze in orde zijn ontvang je een polsbandje. Polsbandjes zijn op te halen op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 20.00 uur.

Het is niet verplicht om een polsbandje te halen. Ook op vertoon van een geldige CoronaCheck-app en legitimatie kan iedereen naar binnen bij horeca en cultuurinstellingen.

Waarom dit systeem?
Horeca en cultuurinstellingen zijn vrij veel tijd kwijt aan het controleren van coronatoegangsbewijzen. Gasten moeten daardoor langer wachten dan zij gewend zijn. Koninklijke Horeca Haarlem (KHH) kwam daarom met het verzoek bij de gemeente om na te denken over een hulpmiddel om het controleren makkelijker en sneller te laten verlopen.

De gemeente heeft gedurende de periodes dat de horeca dicht of beperkt open moest of mocht zijn voortdurend een korte lijn gehouden met KHH. Regelmatig is er overlegd over mogelijkheden en alternatieven voor de horeca. Deze samenwerking bewijst met de relatief snelle introductie van de polsbandjes zijn waarde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen