Gratis advies over energie besparen voor huiseigenaren in Meerwijk

Foto: Pixabay

Gemeente Haarlem wil snel aan de slag met energiebesparing en verduurzaming. Helemaal nu met de stijgende gas- en energieprijzen. Voor huiseigenaren in Meerwijk organiseren de gemeente en het Duurzaam Bouwloket inloopspreekuren en adviesgesprekken over hoe u meteen kunt besparen.

U kunt aan huis of telefonisch advies krijgen. Huiseigenaren in Meerwijk krijgen deze week een brief thuis met informatie over het gratis advies.

Door isolatie en ventilatie en eventueel een hybride warmtepomp is het mogelijk om als huiseigenaar meteen te besparen op energie en geld. Tijdens het inloopspreekuur of adviesgesprek vertelt een onafhankelijke adviseur wat u kunt doen om energie te besparen en waar u op kunt letten bij het afsluiten van een energiecontract. U komt te weten welke maatregelen u kunt nemen om uw huis te verduurzamen en u hoort welke subsidiemogelijkheden en regelingen er zijn om u tegemoet te komen in de kosten.

Inloopspreekuren

U hoeft zich niet aan te melden voor de inloopspreekuren. U kunt binnenlopen op:

dinsdag 19 april van 12.30 tot 16.30 uur
vrijdag 20 mei van 9.00 tot 12.00 uur en
vrijdag 17 juni van 12.30 tot 16.30 uur.
De inloopspreekuren vinden plaats in Da Vinci, Huis van de Wijk, Leonardo da Vinciplein 73, 2037 RR Haarlem.

Adviesgesprekken

U kunt ook een gratis adviesgesprek aan huis of telefonisch inplannen. Dit gesprek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Daarna ontvangt u een samenvatting van het gesprek en een stappenplan met daarin de energiebesparende maatregelen die het meeste voordeel opleveren in uw woonsituatie. Bij het adviesgesprek aan huis wordt bepaald hoeveel isolatie er al is aangebracht en wat u kunt doen om dat te verbeteren.

Bent u benieuwd hoe u aan de slag kunt gaan met energiebesparing? Meld u zich dan aan voor de adviesgesprekken via: www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparing-meerwijk. De eerste 25 deelnemers ontvangen een bespaarkit cadeau ter waarde van €25,-. Daarmee kunt u in huis direct energie besparen.

Warmtenet Schalkwijk

De gemeente onderzoekt of een warmtenet in Meerwijk mogelijk is. Op termijn moeten we namelijk allemaal van het gas af. Hierover houdt de gemeente u op de hoogte. Meer informatie over de plannen leest u op www.haarlem.nl/warmtenet-schalkwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen