Eisen voor ontwerp Beatrixplein zijn bekend

Foto: Google Maps

Het Prinses Beatrixplein is na 60 jaar toe aan vernieuwing. Daarom willen we dat het plein een uitgebreide opknapbeurt krijgt. De gemeente heeft de plannen goedgekeurd en een programma van eisen opgesteld.

In het Ontwerp Stedenbouwkundig Programma van Eisen (Ontwerp-SPvE) staat welke randvoorwaarden, eisen en wensen de gemeente stelt aan de ontwikkeling van het Beatrixplein en omgeving. Van 30 mei tot en met 11 juli 2022 kunt u het Ontwerp-SPvE inzien en er eventueel op reageren. Na de inspraakperiode worden alle reacties verwerkt en samengevat in een Nota van Beantwoording. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over de vaststelling van het SPvE.

Het ontwerp inzien

Het Ontwerp-SPvE is digitaal te vinden op de website: Prinses Beatrixplein vernieuwing – Gemeente Haarlem.

Het Ontwerp-SPvE ligt ook ter inzage in de publiekshal aan de Zijlvest 39 in Haarlem. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur. Maak een afspraak door te bellen naar 14 023.

Reageren

Uw reactie kunt u mailen naar: [email protected]
Een schriftelijke reactie kunt u versturen naar:
Gemeente Haarlem
Ter attentie van Stefan Poot
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Schrijf in de brief duidelijk uw naam, adres en onderwerp Reactie Ontwerp-SPvE Beatrixplein.

Vernieuwing Prinses Beatrixplein

Grondeigenaren Pré Wonen, Dreef Beheer en gemeente Haarlem hebben onderzocht hoe het Prinses Beatrixplein het hart van Parkwijk kan blijven en tegelijkertijd met de omgeving kan meegroeien. De ontwikkeling van het gebied draagt bij aan de woningbouwbehoefte van Haarlem. En biedt kansen om de leefbaarheid en voorzieningen in de omgeving te verbeteren. Meer informatie over de vernieuwing van het Beatrixplein vind u op www.haarlem.nl/prinses-beatrixplein-vernieuwing.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen