Stichting Somaliërs Haarlem en Omgeving wint Participatieprijs 2022

Foto: aangeleverd

Op woensdag 15 juni reikte de Participatieraad Haarlem voor de zevende keer de Participatieprijs uit. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Haarlems burgerinitiatief dat als doel heeft verschillende groepen of mensen met elkaar te verbinden, met als resultaat een sterker en socialer Haarlem.

De winnaar van dit jaar is Stichting Somaliërs Haarlem en Omgeving. Namens SSHO nam Mahad Saed Ahmed de Participatieprijs 2022 in ontvangst.

Stichting Somaliërs Haarlem en Omgeving (SSHO) ontving uit handen van wethouder Meijs een cheque ter waarde van 1000 euro. De bedoeling is dat dit bedrag wordt gebruikt voor verdere ontwikkeling en uitbreiding van het winnende initiatief. SSHO zet zich in om een grote groep Somaliërs uit hun isolement te halen door laagdrempelige activiteiten als koffiemomentjes en spelletjes aan te bieden in een ontmoetingscentrum in Schalkwijk. Verder geeft de stichting diverse voorlichtingsbijeenkomsten over bijvoorbeeld opvoeding en onderwijs. Somalische kinderen kunnen terecht voor huiswerkbegeleiding.

Skateboarden, schoonmaken en toekomstperspectief

Naast deze geldprijs werd er ook een aanmoedigingsprijs van 250 euro uitgereikt aan The Rebel Foundation. Dit initiatief is gericht op activiteiten met kinderen in de wijk zoals schoonmaakacties, skateboarden, voetballen en basketballen. Het doel van deze activiteiten is om jongeren kennis te laten maken met een gezonde leefstijl, meer zelfvertrouwen te kweken en toekomstperspectief te bieden.

Van klaverjassen tot museumbezoek
De publieksprijs van 250 euro ging naar Katholieke Bond Ouderen Haarlem (KBO). Deze stichting kreeg van inwoners uit Haarlem de meeste stemmen. KBO organiseert diverse activiteiten voor ouderen zoals fietsen, klaverjassen, bridgen, museumbezoek en reizen.

Achtergrond Participatieprijs

De Participatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Haarlems burgerinitiatief dat als doel heeft verschillende groepen of mensen met elkaar te verbinden en dat bijdraagt aan een sterker en socialer Haarlem.

Het beste initiatief wordt beloond met een geldprijs van 1.000 euro. De bedoeling is dat dit bedrag wordt gebruikt voor verdere ontwikkeling en uitbreiding van het winnende initiatief. Naast deze geldprijs wordt er een aanmoedigingsprijs van 250 euro uitgereikt en eventueel een publieksprijs van 250 euro.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen