Vanaf vrijdag hele weekend overlast door werkzaamheden op Houtplein

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – De werkzaamheden op het Houtplein en de omliggende straten zijn in volle gang. Van vrijdagavond 15 tot en met zondag 17 juli worden er rioleringswerkzaamheden uitgevoerd op kruispunt van de Tempeliersstraat met het Houtplein.

(bron en foto: Gemeente Haarlem)

De werkzaamheden worden in het weekend uitgevoerd omdat het bouwverkeer van de Vierhoek dan geen overlast ondervindt en de dienstregeling van de bussen alleen in het weekend gestremd mag worden. Er geldt dit weekend een aangepaste dienstregeling. Kijk hiervoor op www.connexxion.nl.

Overig verkeer wordt met borden en aanwijzingen van de verkeersregelaars over de omleidingsroute geleid.

Voorbereidingen
Op donderdagavond 14 juli worden tussen 21.00 en 23.00 uur voorbereidingen getroffen voor de werkzaamheden ter hoogte van het kruispunt Tempeliersstraat- Houtplein. Verkeer kan op dat moment gewoon doorrijden, maar er kan wel geluidsoverlast ontstaan.

Werkzaamheden
Op vrijdag 15 juli start Dura Vermeer om 20.00 uur met het afzetten van het werkterrein. Deze bestaan onder meer uit het frezen van asfalt, openbreken van het huidige straatwerk, het verwijderen van de oude waterleidingen, de aanleg van een nieuw hemelwaterriool en het aanbrengen van het straatwerk na afronding van de ondergrondse werkzaamheden. De werkzaamheden zijn maandag 18 juli uiterlijk om 7.00 uur afgerond.

Geluidshinder
Helaas brengen de werkzaamheden enige geluidshinder met zich mee. Bewoners en ondernemers zijn met een brief op de hoogte gebracht van aankomende weekendwerkzaamheden. Uiteraard probeert Dura Vermeer de hinder tot een minimum te beperken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen