Gemeente Haarlem tekent overeenkomst woningproject Schonenvaert

Art impression van project Schonenvaert
Art impression van project Schonenvaert
Foto: Schonenvaert BV

HAARLEM – Wethouder Floor Roduner en Schonenvaert BV tekenden 20 juli 2022 een overeenkomst voor het project Schonenvaert. Daarmee kan de ontwikkelaar verder met het plan voor 696 woningen in een groene omgeving aan de Toekanweg.

Ook werd een handtekening gezet door de gemeente en de (markt) partijen onder een gebiedsconvenant voor Knooppunt Haarlem Nieuw-Zuid. In dit convenant staan de gezamenlijke afspraken om rond dit knooppunt een gebied te maken waar het prettig is om te verblijven, wonen, sporten, werken en recreëren.

Bijna 700 woningen
Ontwikkelaar Schonenvaert BV wil aan de Toekanweg 696 woningen gaan bouwen. In het project Schonenvaert worden niet alleen woningen gebouwd, maar komt een grote verscheidenheid aan functies en voorzieningen die bijdragen aan de werkgelegenheid, zoals kantoor- en bedrijfsruimte.

De gemengde functies in combinatie met een aantrekkelijke buitenruimte zorgen voor een omgeving waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er ontstaat een onderscheidend Haarlems werkmilieu verbonden met de zakelijke dienstverlening en hospitality van het Van der Valk Hotel. Het project Schonenvaert zal volledig ESG-proof ontwikkeld worden, dus goed scoren op de thema’s Milieu, Maatschappij en Governance. Schonenvaert zal daarmee bijdragen aan de duurzame ambities van de gemeente Haarlem.

Andere ontwikkelingen
Naast de ontwikkeling aan de Toekanweg, worden bij het knooppunt nog de kantoorlocaties Schipholpoort 40-70 en Schipholweg 1 herontwikkeld. Er komt een mobiliteitshub – waarvoor de gemeente onlangs een grote subsidie van het rijk ontving –, herinrichting van Europaweg naar stadsstraat, bouw van de nieuwe woningen door Elan en de gebiedsvisie voor Spaarnepark.

Samenhang en kwaliteit
De gemeente wil dat er samenhang komt in de ‘losse’ projecten rondom het toekomstig OV-knooppunt. Daarom stelt de gemeente eisen aan hoeveel voorzieningen, bedrijven en winkels er bij de woningen moeten komen. En aan welke kwaliteitseisen het niet-wonen programma moet voldoen. De afspraken daarover staan in een gebiedsconvenant.

Het Gebiedsconvenant Knooppunt Haarlem Nieuw-Zuid is ondertekend door: gemeente Haarlem; Ontwikkelende partijen Entree Haarlem B.V., Schonenvaert BV, O.C. Spaarne 1 VOF; Sport Support, als vertegenwoordiger van belangen sportverenigingen en Van der Valk Hotel Haarlem, als eigenaar en investeerder in het gebied.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen