Haarlem wil geen reclame meer voor vleesproducten in openbare ruimten

Foto: Pixabay

HAARLEM – Haarlem wil af van reclames voor vleesproducten uit de bio-industrie. Het Haarlems college van burgemeester en wethouders stemde onlangs in met een voorstel van de gemeenteraad om bij het afsluiten van nieuwe contracten met reclame-exploitanten, campagnes voor vleesproducten uit de bio-industrie te weren. Daarmee zou Haarlem eerste stad ter wereld die deze beslissing neemt.

Afgelopen voorjaar sprak gemeente Haarlem met verschillende reclame-exploitanten. Tijdens deze gesprekken heeft de gemeente kenbaar gemaakt dat wanneer de huidige contracten aflopen, reclames voor producten uit de bio-industrie niet langer gewenst zijn. “Deze vleesreclames staan lijnrecht tegenover de klimaatdoelstellingen van de stad, zoals het omlaag brengen van de CO2-uitstoot”, aldus de gemeente. Het gaat om reclame in de openbare ruimte zoals reclamezuilen en reclame in bushokjes.

Vanaf 2024
Vanaf 2024 zullen er naar verwachting geen reclames voor vleesproducten meer te zien zijn. Om welke reclames het precies gaat, en of het verbod bijvoorbeeld ook gevolgen heeft voor reclames voor biologisch vlees, is onduidelijk.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen