Nieuwe collega-burgemeester voor Jos Wienen

De nieuw geïnstalleerde kinderraad met Burgemeester Jos Wienen
De nieuw geïnstalleerde kinderraad met Burgemeester Jos Wienen
Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – Haarlem heeft een nieuwe kinderraad en een nieuwe kinderburgemeester. Op 14 september 2022 vond de installatie plaats.

De 11-jarige Tess heeft als nieuwe kinderburgemeester een duidelijke boodschap aan alle kinderen in Haarlem: “Wees jezelf en luister niet naar de mening van een ander. Je bent goed zoals je bent”. Een belangrijk onderwerp is het verminderen van pesten. Hier gaat ze de komende tijd ook oplossingen voor bedenken.

Grootse plannen
De nieuwe kinderraad is vandaag geïnstalleerd en bestaat uit kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Hoewel ze allemaal een eigen mening en verschillende standpunten hebben, zijn ze het over een ding eens: samen werken aan een veilige, schone en leuke stad voor alle kinderen in Haarlem.

Sommige raadsleden hebben ook al praktische oplossingen, zoals bijvoorbeeld: meer gratis muziek en sportlessen op de basisscholen. Dit omdat het soms nog te duur is voor gezinnen. “Of grotere speeltoestellen voor oudere kinderen, zodat ze minder gaan gamen”, vertelt de kinderburgemeester vastberaden.

Kinderburgemeester Tess schudt de hand met burgemeester Jos Wienen tijdens de installatie van de nieuwe kinderraad (foto: Gemeente Haarlem)

Meedenken
De Haarlemse kinderraad en kinderburgemeester bestaan sinds 2020. Ze denken over de belangrijke thema’s in de stad. Zoals: duurzaamheid en diversiteit. Ze vertegenwoordigen alle Haarlemse kinderen. Ook Bas van Leeuwen, wethouder Jeugd was aanwezig: “Ik vind het mooi dat wij als Haarlemmers samen de stad maken. Ook samen met de kinderen!”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen