De Haarlem Recycletas vanaf november in Haarlem Noord

Foto: NH Archief 'Gemeente Haarlem

HAARLEM – Vanaf november is de Haarlem Recycletas beschikbaar in Haarlem Noord. Een gemakkelijke manier om oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel in te leveren of gratis op te laten halen. In de loop van 2023 is de Recycletas ook in de andere stadsdelen op te halen.

De Haarlem Recycletas en de Recyclewagen moeten voorkomen dat waardevolle grondstoffen bij het restafval belanden. Dan worden ze namelijk verbrand. Met de Haarlem Recycletas en de Recyclewagen wordt het u gemakkelijk gemaakt om waardevolle grondstoffen dichtbij huis in te leveren.

Hier kunt u de tas ophalen en inleveren
Inwoners van Haarlem Noord kunnen de Recycletas ophalen bij een van de zes uitgiftepunten in de buurt, of bij de Recyclewagen, het Milieuplein of de klantenservice van Spaarnelanden. Thuis kan de tas gevuld worden met oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel. U kunt een gratis ophaalafspraak maken op de website van Spaarnelanden. U kunt de tas ook inleveren bij de Recyclewagen of op het Milieuplein.

Meer informatie, uitgiftepunten en ophaalafspraken
Kijk voor het overzicht van alle uitgiftepunten, het maken van een ophaalafspraak en meer informatie op spaarnelanden.nl/tas.

Dit gebeurt er met de ingeleverde spullen
Spaarnelanden sorteert de ingeleverde spullen voor de kringloop of recycling. Draagbaar textiel krijgt bijvoorbeeld een tweede leven via de kringloopwinkel. Kapot textiel wordt verwerkt tot poetsdoek of isolatiemateriaal. Werkende apparaten gaan ook naar de kringloop en onderdelen van kapotte elektrische apparaten zijn geschikt voor hergebruik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen