Start werkzaamheden aan Botermarkt

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – Een groter deel van de Vijfhoek wordt autoluw. Zo willen we meer ruimte geven aan fietsers, voetgangers en aan groen. De eerste werkzaamheden voor het project zijn deze week gestart. De aannemer is maandag begonnen met het weghalen van 6 parkeervakken op de Botermarkt.

Met de vrijgekomen ruimte wordt de stoep verbreed. Langs de Botermarkt komen wel 3 laad- en losplekken. De parkeerplekken voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart blijven.

Fietsstraten
Behalve de Botermarkt krijgen ook de Barrevoetestraat en de Keizerstraat een andere inrichting. We gaan die omtoveren tot fietsstraat. Er komt ook meer groen. Denk aan groenvakken op straat, geveltuinen en groenslingers die over de straten hangen. De werkzaamheden in deze twee straten zijn van januari tot en met april. U leest er meer over op de projectpagina Herinrichting Botermarkt, Barrevoetestraat en Keizerstraat.

Ontheffing voor bewoners en ondernemers
Als de herinrichting van de straten klaar zijn, wordt een deel van de Vijfhoek autoluw gebied. Motorvoertuigen mogen het gebied dan alleen nog inrijden tussen 6.00 en 11.00 uur om te laden en te lossen. Bewoners en ondernemers die in het gebied wonen of gevestigd zijn, kunnen een ontheffing aanvragen. Daarmee kunnen ze ook na 11.00 uur het gebied inrijden. Bewoners en ondernemers in het autoluwe gebied krijgen bericht wanneer ze deze ontheffing kunnen aanvragen.

(foto: Charles Duijff)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen