Haarlem verdubbelt budget voor amateurkunst

Foto: Haarlems Amateur Symfonie Orkest

HAARLEM – Vanaf 2023 verdubbelt de Gemeente Haarlem het subsidiebudget voor amateurkunstverenigingen. Dit staat ook in het coalitieakkoord. Het college heeft daarom de subsidieregeling Amateurkunst Haarlem 2023 aangepast. Zo wil Haarlem de kunst en cultuur in de stad blijven steunen.

Ondersteunen
Haarlem ondersteunt ongeveer 60 amateurkunstverenigingen financieel in de stad. Van orkesten tot toneelverenigingen: ze hebben allemaal te maken met huurkosten van repetitieruimtes en de kosten voor de artistieke leiding. In het Cultuurplan 2022-2028 ‘Cultuur maakt Haarlem’ wordt het belang van een goed, vitaal en afwisselend amateurkunstklimaat in Haarlem  benadrukt.

Met de subsidie Amateurkunst Haarlem 2023 ondersteunt de gemeente de Haarlemse amateurkunst. De subsidieregeling is bedoeld voor podiumkunsten die behoefte hebben aan huurruimtes voor repetities en optredens. Eventuele (subsidie)behoeften vanuit andere disciplines zoals beeldende kunst worden per geval bekeken, waarbij mogelijk projectsubsidies van het Cultuurstimuleringsfonds ondersteuning kunnen bieden.

Meer budget
Met de nieuwe subsidieregeling wordt het subsidieplafond verhoogd van € 121.000 naar  € 250.000. De nieuwe subsidies worden verleend op basis van een begroting voor het komend jaar en niet meer op basis van de gemaakte kosten in voorafgaande jaar.

Cultuurplan 2022-2028 ‘Cultuur maakt Haarlem’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen