Wat u moet weten over de feestdagen en de jaarwisseling

Foto: Charles Duijff

Lees hier meer over de openingstijden van de gemeente en het Milieuplein, de gewijzigde afvalinzameling, het vuurwerkverbod en de nieuwjaarsreceptie.

Publiekshal

Maandag 26 december, Tweede Kerstdag, is de gemeente gesloten. Maandag 9 januari opent de publiekshal om 11.00 uur in plaats van 9.00 uur vanwege het nieuwjaarsontbijt voor alle medewerkers. Vanaf 11.00 uur is de gemeente ook weer telefonisch bereikbaar.

Afvalinzameling

Op maandag 26 december, Tweede Kerstdag, is er geen inzameling van gft- en duocontainers. De aangepaste inzameldag is zaterdag 24 december. Ondergrondse containers worden altijd geleegd, ook tijdens feestdagen. Ophaalafspraken voor grof huishoudelijk afval kunnen niet worden ingepland tussen maandag 26 en vrijdag 30 december 2022.

Containers tijdens de jaarwisseling

Spaarnelanden sluit rondom de jaarwisseling enkele containers af op risico locaties om vuurwerkschade te voorkomen.

Milieuplein

Op zaterdag 24, zondag 25, maandag 26 en zaterdag 31 december is het Milieuplein gesloten. Op alle andere dagen gelden de reguliere openingstijden voor het Milieuplein.

Vuurwerk

Het afsteken van vuurwerk is net als vorig jaar verboden. Het geeft te veel overlast aan mensen, dieren en natuur. Het afsteken van vuurwerk Categorie F1 is wel toegestaan. Hieronder vallen sterretjes, Bengaals vuur, fonteintjes en knalerwten. Het is het minst gevaarlijke vuurwerk, maar toch gebeuren er regelmatig ongelukken mee. Daarom moet je 12 jaar of ouder zijn om het te mogen kopen of afsteken.
Heeft u vuurwerk gerelateerd overlast? Dan kunt u een melding doen.

Nieuwjaarsreceptie maandag 9 januari 2023

Alle Haarlemmers, relaties en bekenden zijn uitgenodigd voor de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in de Gravenzaal van het stadhuis aan de Grote Markt 2. De receptie wordt gehouden van 17.00 tot 19.00 uur

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen