Gemeenten in Kennemerland wijzen opvanglocaties aan

Foto: Google-streetview

Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort hebben plekken aangewezen, waar asielzoekers kunnen worden opgevangen. De gemeenten moet de provincie en het Rijk voor 1 april laten weten hoe ze aan de ‘spreidingswet’ willen voldoen. In Bloemendaal gaat het om 90 plekken. In Haarlem zijn er 620 nodig, in Heemstede 105 en Zandvoort moet 65 mensen opvangen.

(foto’s: Google-streetview)

Burgemeester en wethouders van Bloemendaal kiezen voor de voormalige Parochiekerk aan de Sparrenlaan in Aerdenhout en het terrein aan de Westelijke Randweg 1 in Overveen. Heemstede heeft twee plekken aan de Leidsevaartweg op het oog.Als het aan de gemeente Zandvoort ligt, kunnen asielzoekers terecht op het grasveld bij parkeerterrein De Zuid. En Haarlem wil het gebouw aan de Mr. Lottelaan inzetten. Daar worden nu Oekraïense vluchtelingen opgevangen.

De tweede locatie die de gemeente Haarlem aanwijst, is het appartementencomplex aan de Zijlweg 245. Dat gebouw was nog recentelijk in het nieuws vanwege de slechte staat van het gebouw en de bedwantsenplaag.Raad aan zet
Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) moet de voorgestelde opvangplekken nog wel beoordelen. En uiteraard hebben de gemeenteraden van Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort het laatste woord.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen