Vervanging parkeersystemen in parkeergarages Haarlem

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – In de 6 gemeenschappelijke parkeergarages worden de parkeersystemen vervangen voor de nieuwste parkeeroplossingen. Hiervoor worden werkzaamheden in de garages uitgevoerd. De parkeergarages blijven grotendeels open.

Spaarnelanden start vanaf 5 juni met het Houtplein en rondt naar verwachting in december 2023 af bij de Dreef. Er wordt gestart met de aanleg van de nieuwe bekabeling. Daarna wordt nieuwe apparatuur geïnstalleerd: toezichtcamera’s, betaalautomaten, deurlezers en de in- en uitrijpoorten. Tot slot wordt de oude bekabeling en oude apparatuur verwijderd.

Planning

  • Houtplein: 5 juni t/m oktober 2023
  • Raaks: 26 juni t/m eind oktober 2023
  • De Kamp: 28 augustus t/m begin november 2023
  • Cronjé: 18 september t/m eind november 2023
  • Appelaar: 2 oktober t/m begin december 2023
  • Dreef: 23 oktober t/m eind december 2023

Bereikbaarheid
Tijdens deze werkzaamheden blijven de parkeergarages grotendeels open, maar een aantal parkeerplaatsen wordt uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk afgesloten. Bezoekers worden dan doorverwezen naar andere beschikbare parkeerplaatsen binnen de parkeergarage. Alleen tijdens de ombouw van de in- en uitritten moet de parkeergarage, in verband met de veiligheid, een aantal dagen sluiten. Bezoekers en abonnementhouders worden op tijd  geïnformeerd en kunnen dan in een andere garage parkeren.

Vernieuwingen
Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat bezoekers van de parkeergarages sneller in- en uit kunnen rijden door kentekenherkenning. Het kenteken wordt automatisch herkend door de camera en geregistreerd. Heeft de bezoeker bij het uitrijden betaald, dan gaat de slagboom vanzelf omhoog zonder dat de bestuurder hoeft te stoppen.

Een ticket uit de automaat trekken is straks ook niet meer nodig. U kunt dan zonder kaartje parkeren met pinpas of telefoon of bij de parkeerautomaat het kenteken invoeren. Ook kunt u via parkeerapps zoals Easypark of Park-line betalen en direct uitrijden. Wilt u wel een ticket, dan kunt u betalen door een QR-code op het parkeerticket met de smartphone te scannen. Een betaalbewijs kan apart worden verstuurd.

Abonneren of reserveren
Met een online module is het straks mogelijk om een parkeerplaats te reserveren of een abonnement voor langere tijd af te sluiten en zelf te beheren. Zo bent u zeker van een parkeerplek, is er geen wachttijd meer voor een abonnement en kunt u deze op elk moment weer aanpassen.

Meer informatie
De ontwikkelingen van het project kunt u op de website van Haarlem Bereikbaar volgen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen