Ruim 1.000 nieuwe woningen in Schalkwijk

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – De gemeente Haarlem is druk bezig met het verder ontwikkelen van winkelcentrum Schalkwijk. Begin volgend jaar start de bouw van 1.150 nieuwe woningen. Daarover heeft de gemeente deze week een overeenkomst getekend met de ontwikkelaars.

Het 1e deel van het winkelcentrum is al vernieuwd, met nieuwe woningen, winkels en een aantrekkelijk marktplein. Binnenkort gaat men aan de slag met het 2e deel. In deze fase wordt het overdekte plein bij de oude V&D gesloopt. Daar komen straks 7 appartementengebouwen, waarvan 3 met 24 woonlagen. Er komen woningen voor sociale huur en vrije sector, in verschillende prijsklassen en grootten. De 1e bewoners krijgen eind 2026 de sleutel.

Aantrekkelijk stadshart
Wethouder Floor Roduner: “Ik ben blij dat we met deze 1.150 woningen in dit deel van centrum Schalkwijk weer een flinke stap zetten. We kunnen meer mensen met verschillende inkomens fijne woonruimte bieden en de wachtlijsten verminderen. En we maken een nieuw en aantrekkelijk stadshart met een nieuwe bibliotheek voor Schalkwijk.”

Naast nieuwe woningen komen er in het gebied ook nieuwe voorzieningen, zoals winkels, horeca en ruimte voor de bibliotheek en de nabijgelegen sportschool. Tegelijk wordt gewerkt aan plannen om ook het deel van het winkelcentrum dat aan de Europaweg ligt te vernieuwen. Tijdens de werkzaamheden streeft men ernaar de winkels zoveel mogelijk open te houden.

Lees meer over de ontwikkelingen in winkelcentrum Schalkwijk op de webpagina Vernieuwing winkelcentrum Schalkwijk | Gemeente Haarlem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen