Ontwikkeling gebied rond Winkelcentrum Spaarneboog gaat door

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – De gemeente Haarlem gaat verder met de plannen om het gebied rond winkelcentrum Spaarneboog in Haarlem Noord op te knappen. Er worden nieuwe woningen gebouwd en het winkelcentrum wordt beter verbonden met de directe omgeving.

(bron en foto: Gemeente Haarlem)

De plannen om het winkelcentrum te vernieuwen bestaan al langer, maar zijn nu uitgebreid. Zo wil de gemeente ook het voormalige terrein van Quality Bakers, het Nelson Mandelapark en het voormalige terrein van bouwcenter Filippo erbij betrekken. Dat gaat gebeuren in samenwerking met Hoorne Vastgoed.

Nieuwe woningen
Het gebied mist nu kwaliteit en uitstraling. Het winkelcentrum, de woonwijk en het park sluiten niet goed op elkaar aan en veel gebouwen zijn verouderd. Daarom worden er  450 tot 750 nieuwe woningen gebouwd en wordt het winkelcentrum vernieuwd. Daarnaast komt er onder andere een moderne ontmoetingsplek (Huis van de Wijk) en een sportzaal. Ook wordt er gestreefd naar meer groen in het gebied. Het Nelson Mandelapark wordt opgeknapt en beter verbonden met het winkelcentrum en het Spaarne. Op die manier wordt het een aantrekkelijk stadspark.

Meedenken
De gemeenteraad heeft daartoe op 20 juli 2023 een startnotitie vastgesteld. De bedoeling is dat men in het najaar van 2026 aan de slag kan. Buurtbewoners zijn in 2020 gevraagd om op de plannen voor Winkelcentrum Spaarneboog te reageren. Die reacties worden in het beslissingstraject meegenomen. De gemeente zegt in dit najaar de buurtbewoners en andere belanghebbenden uitgebreid mee te laten denken over de toekomstige plannen voor dit gebied.

Lees meer over de ontwikkeling van winkelcentrum Spaarneboog en omgeving op de pagina Gebiedsontwikkeling Spaarneboog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen