Gratis sporten voor alle kinderen in Haarlem

Foto: Charles Duijff

Sporten is belangrijk voor kinderen. Zo kunnen ze lekker bewegen en bovendien vrienden maken. Bij ‘Sport in de Wijk’, zijn alle Haarlemse kinderen en jongeren welkom om te komen sporten. En het kost niets.

Sport in de Wijk is onderdeel van SportSupport en heeft activiteiten in Noord, Oost, Centrum, Schalkwijk en Zuidwest. Kinderen en tieners kunnen gratis meedoen. Ze kiezen samen met de buurtsportcoach welke sport ze willen doen, zoals voetbal, trefbal of basketbal.

Nieuwe vrienden ontmoeten

Sport in de Wijk gaat niet alleen over sporten. Het is ook een ontmoetingsplek om nieuwe vrienden te maken. De buurtsportcoach is vaak een bekend gezicht in de wijk en weet wat er speelt. Buurtsportcoach Michel Hoogervorst: “We zijn verbinders. In een van de buurten hebben we bijvoorbeeld een meidenclub. In de wijk worden die meiden vaak ondergesneeuwd door de stoere jongens, maar hier hebben ze met elkaar een veilige omgeving. Ze kunnen ook vragen stellen die ze thuis niet kunnen stellen. Je ziet die meiden echt samen groeien.”

Het sporten in de wijk kan een opstap zijn naar sporten bij een vereniging, maar dat hoeft niet, zegt teamleider van de buurtsportcoaches Jochem de Boer. “Als kinderen na een tijdje in verenigingsverband willen gaan sporten, maar ouders hebben daar het geld niet voor, kan bijvoorbeeld het Jeugdfonds Sport & Cultuur uitkomst bieden. Daar helpen wij dan bij. Maar lekker bij ons blijven sporten is ook helemaal prima.”

Ook gratis sporten?

Alle locaties van Sport in de Wijk vindt u op de website van SportSupport(link is extern)

Meer weten over het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Bezoek de webpagina van het Jeugdfonds(link is extern)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen