Nieuwe inrichting Prins Bernhardlaan

Foto: Google Maps

De gemeente gaat de Prins Bernhardlaan deels opnieuw inrichten. Het noordelijk deel wordt helemaal vernieuwd, het zuidelijk deel krijgt alleen nieuw asfalt. Rond de weg wordt het flink groener.

De Prins Bernhardlaan is na 60 jaar toe aan een opknapbeurt. Het asfalt is versleten en moet worden vervangen. Het noordelijk deel tussen de Amsterdamsevaart en de Zomervaart wordt opnieuw ingericht. Het deel ten zuiden van de Zomervaart krijgt alleen nieuw asfalt.

Veiliger oversteken

De daadwerkelijke herinrichting van het noordelijk deel begint halverwege 2024. De weg gaat van 2×2 rijstroken naar 2×1 rijstrook. Daardoor ontstaat meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

De weg blijft goed toegankelijk voor auto’s, bussen en hulpdiensten. Oversteken wordt veiliger en gemakkelijker, bijvoorbeeld doordat er verkeerslichten komen voor de oversteekplaats bij het Reinaldahuis. Ook voor dieren wordt oversteken makkelijker: er komt een faunapassage bij de Zomervaart.

Haarlem kleurt groener

Haarlem werkt aan een groene en klimaatbestendige stad. We houden rekening met langere periodes van droogte of juist extreme regenbuien. Langs de Prins Bernhardlaan komt er 1.500 m2 groen bij. Er worden 74 bomen en tientallen heesters en kruiden geplant. Daarnaast moeten onder meer een wadi (wateropvang) in de middenberm en greppels ervoor zorgen dat regenwater vertraagd wordt afgevoerd.

Verkeershinder in november

De voorbereidende werkzaamheden voor het asfalteren van het zuidelijk deel zijn inmiddels begonnen. Tussen 21 november en 8 december zal het verkeer hinder ondervinden van de werkzaamheden. Er zullen minder rijbanen beschikbaar zijn. In de nacht van 21 op 22 november kan het verkeer niet vanaf de Schipholweg richting de Amsterdamse Vaart rijden.

Actuele informatie over verkeershinder is te vinden op de webpagina Bereikbaarheidsportaal Haarlem (andes.nl)(link is extern)

Meer over de herinrichting van de Prins Bernhardlaan vindt u op onze webpagina Prins Bernhardlaan: onderhoud en nieuwe inrichting

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen