Pak uw voordeel met de Gemeentelijke zorgpolis

Foto: Charles Duijff / Pixabay

Bent u inwoner van Haarlem en hebt u een laag inkomen met gemiddelde of hoge ziektekosten?  Als u een Haarlem-Pas heeft, kunt u zich verzekeren via de Gemeentelijke zorgpolis.

Bron gemeente:

Dit jaar bieden we de gemeentelijke zorgpolis aan samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. De polis bestaat uit een basisverzekering plus een aanvullend pakket. Dat betekent aanvullende vergoedingen voor bril of lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en eventueel orthodontie.
Bent u nu verzekerd bij Univé en wilt u gebruik blijven maken van de Gemeentelijke zorgpolis? Dan moet u overstappen naar Zorg en Zekerheid. Dat regelt u vóór 1 januari aanstaande. De zorgverzekeraar accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Achterstanden met betaling

U mag alleen overstappen als er geen achterstanden zijn met de betaling bij de huidige zorgverzekering. Hebt u een achterstand met de betaling? De afdeling Schulddienstverlening kan helpen. Bel ons via 14 023 en vraag naar een budgetcoach.

Pakketten

De pakketten van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid staan op de website gezondverzekerd.nl(link is extern). Hier vindt u de specifieke vergoedingen. U bepaalt zelf wat u nodig hebt en welk pakket het beste bij u past.

Hulp nodig bij het overstappen?

Heeft u hulp nodig bij overstappen? Er zijn 3 spreekuren. Medewerkers van Zorg en Zekerheid en de gemeente kunnen u helpen.

Neem mee: uw bankpas, polisblad en BSN-nummer, ook van de gezinsleden die overstappen!

Waar Datum en tijd

  • Haarlem Centrum: publiekshal gemeente Haarlem, Zijlvest 39 Donderdag 23 november: 9.30 – 12.00 uur
  • Haarlem Noord: De Horizon, Ambonstraat 2 Woensdag 29 november: 13.00 – 16.00 uur
  • Haarlem Schalkwijk: de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98 Woensdag 6 december; 13.00 – 16.00 uur
  • Het wijkteam van Buurts kan u ook helpen. Kijk op de website van buurts.nl (link is extern)voor een wijkteam bij u in de buurt.

Woont u in Schalkwijk dan kunt u ook elke donderdagmiddag van 14.30 – 16.00 uur uw vraag stellen bij de Buurtplaats in de bibliotheek (Fie Carelsenplein 2).

Haarlem-Pas

In Haarlem telt iedereen mee en willen we dat iedereen mee kan doen. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Gezinnen, jongeren, ouderen, chronisch zieken en gehandicapten die moeten rondkomen van een minimuminkomen kunnen met de HaarlemPas gebruikmaken van diverse regelingen, zoals de Gemeentelijke zorgpolis. Deze verzekering biedt houders van de HaarlemPas een aantal voordelen! Zo hoeven ze niet het eigen risico te betalen. Dit betalen wij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen