Plan voor 163 woningen op terrein Sonneborn

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – De gemeente Haarlem heeft een plan gemaakt om 163 woningen te bouwen aan de Spaarndamseweg, op de plek waar vroeger fabriek Sonneborn stond. Ook komen hier een opvanglocatie voor vrouwen, een commerciële ruimte en een parkeergarage.

(bron: Gemeente Haarlem)

Ongeveer 45% van de woningen worden sociale huurwoningen en 22 worden betaalbare koopwoningen. Het plan is tot stand gekomen in samenwerking met initiatiefnemer VORM.

Bouw parkeergarage
De parkeerdruk in de buurt rondom het Sonnebornterrein is een stuk hoger dan op andere plekken in Haarlem. Daarom zullen er ook ook extra parkeerplekken worden toegevoegd. Er komt een bovengrondse parkeergarage voor bewoners, de buurt en bezoekers. Op het dak van de parkeergarage komt een daktuin met grassen en kruiden die goed zijn voor insecten. Ook komt er tussen de woningen een openbaar parkje met geveltuinen, hagen, bomen en bijenvriendelijke planten.

Reageer op de plannen
Voor de woningbouw op het terrein is een ontwerpbestemmingsplan gemaakt. Daarin staan de regels voor het bouwen en voor de inrichting van de openbare ruimte.  Ook is er een beeldkwaliteitsplan gemaakt en een voorlopig ontwerp voor de inrichting van de buitenruimte.

Men kan tot en met 31 januari 2024 reageren op de plannen. Dat kan via de projectpagina Woningbouw Sonneborn-Bloom.

Inloopavond
Op donderdag 11 januari 2024 is er een inloopbijeenkomst bij Verhalenhuis Haarlem aan de Van Egmondstraat 7. Iedereen is welkom tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Medewerkers van gemeente Haarlem en ontwikkelaar VORM zijn hierbij om vragen te beantwoorden en uitleg te geven bij de plannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen