Record aantal nieuwe woningen erbij in Haarlem

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM – Vorig jaar zijn er 1434 nieuwe woningen bijgekomen in Haarlem! Dat is veel meer dan in de jaren ervoor.

Het aantal nieuwe woningen in Haarlem in 2023 is naar verhouding veel hoger dan in omliggende gemeenten. En voorlopig staat de teller nog niet stil, want er is in de afgelopen jaren een aantal grote woningbouwprojecten gestart. De verwachting is dan ook dat er dit jaar nog eens 900 woningen bijkomen, waarvan bijna 400 sociale woningen van de woningcorporaties.

Woningmarkt onder druk
Wethouder Floor Roduner (Wonen en Ruimtelijke Ordening): “Dat er afgelopen jaar zoveel nieuwe huizen zijn bijgekomen in de stad is heel goed nieuws. We hebben die woningen hard nodig. We zien dat de woningmarkt enorm onder druk staat en dat het in ons land steeds lastiger blijkt om woningbouwprojecten rond te krijgen. We werken daarom intensief samen met de woningcorporaties en met ontwikkelaars zodat  we in een vroeg stadium kunnen bijsturen als er tegenslag is in een project”.

Toekomst
Ook in 2025 komen er nog nieuwe woningen bij in Haarlem. Na 2025 wordt het onzeker of er veel nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. Dat komt door economische onzekerheden in de bouw -en woningmarkt, zoals bijvoorbeeld de kosten van bouwmateriaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen